CATAN KAARTSPEL SPELREGELS PDF

De spelregels zijn eenvoudig en snel uitgelegd. Je kunt direct met spelen beginnen. Je moet de volgorde waarin de schepen varen goed in de gaten houden. Simpele regels, dus snel uit te leggen. De kaarten Als je er de lol niet van inziet om steeds van plaats te wisselen, kan je beter een ander kaartspel pakken. Kolonisten van Catan: het snelle kaartspel:: Spelregels · 1, views • 4 years ago · – LEGO® City Forest Police

Author: Shazil Goshicage
Country: Saudi Arabia
Language: English (Spanish)
Genre: Marketing
Published (Last): 14 February 2013
Pages: 125
PDF File Size: 11.10 Mb
ePub File Size: 7.29 Mb
ISBN: 147-2-13192-222-2
Downloads: 59681
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kajilabar

De spelers proberen door het taktisch uitspelen van kaarten de eerste speler te zijn kaarten die zijn kaarten kwijtraakt, of anders in ieder geval niet de laatste te zijn! De kaarten zijn onderverdeeld in verschillende rangen, zoals een abdis of een ridder. Elke rang heeft een eigen nummer. Hoe hoger de rang, des te lager het nummer. Van elke rang zijn er net zoveel kaarten als het nummer aangeeft.

De grote Dalmuti

Daarnaast zijn er twee Narkaarten. Als een nar samen met een andere kaart wordt gespeeld, fungeert de nar als joker.

Als een spelergels zelfstandig wordt gespeeld, telt deze als een kaart met nummer ’13’. Om voor de eerste ronde elke speler een rang toe te kennen, trekken de spelers elk een kaart.

De spelers nemen plaats op volgorde van het nummer van de getrokken kaart: De speler met de hoogste rang is deze ronde de Grote Dalmuti. Hij zit aan de linkerzijde van de Grote Dalmuti. De speler met de laagste rang is de Grote Dienaar.

Hij zit aan de rechterzijde van de Grote Dalmuti. Hij zit aan de rechterzijde van de Grote Dienaar. Als alle spelers de juiste plaats hebben ingenomen, neemt de Grote Dienaar de 80 kaarten en verdeelt deze gelijk over alle spelers.

  FORBIDDEN ARCHAEOLOGY CREMO PDF

De Grote Dalmuti kiest twee kaarten uit zijn hand en geeft deze aan de Grote Dienaar. Deze moet zijn twee beste kaarten aan de Grote Dalmuti geven. Alleen als een speler beide Narkaarten op handen heeft, breekt een revolutie uit: Als de Grote ,aartspel beide Narkaarten op handen heeft, breekt een totale revolutie uit: Vervolgens worden de kaarten uitgespeeld. De Grote Dalmuti is de startspeler.

Het spel wordt gespeeld in de richting van de klok. De volgende speler moet net zoveel kaarten met een hogere rang dus een lagere waarde uitspelen, of hij past.

Dit gaat net zolang door, tot alle spelers ctaan gepast. Hij is de volgende startspeler. De Grote Dienaar neemt alle gespeelde kaarten en legt deze terzijde. Zodra een speler zijn laatste kaart heeft gespeeld, ligt hij uit het spel.

beschrijving spelregels Labyrinthe, het kaartspel | Knutselarij | Pinterest

Hij is de volgende ronde de Grote Dalmuti. Er wordt net zolang doorgespeeld tot de voorlaatste speler al zijn kaarten heeft gespeeld. De laatste speler is de volgende ronde de Grote Karatspel. Elke speler ontvangt net zoveel punten als er spelers zijn met een lagere rang.

Vervolgens neemt elke speler plaats op de zetel die overeenkomt met zijn rang. De Grote Dienaar schudt en verdeelt de kaarten en een nieuwe ronde begint.

12-07-2016 om 08:33 geschreven door good

Het spel eindigt zodra een van te voren afgesproken aantal punten is bereikt, of als een bepaald aantal rondes is gespeeld. De speler met de meeste punten is de winnaar van het spel. Simpele regels, dus snel uit te leggen. De kaarten zijn van prima kwaliteit. De rang van de kaart is weergegeven op alle hoeken van een kaart, zodat je in een oogopslag kaartspl rang van de kaarten in je hand kunt zien, onafhankelijk van de manier waarop je de kaarten vasthoudt.

  AIAF 111 PDF

Hoe meer spelers er meedoen, des te beter. Dit spel staat of valt met de inleving van de spelers in de hun toegevallen rang. Zo kan je een beetje ambiance toevoegen door de Grote Dalmuti op een hogere zetel te laten plaatsnemen, en de Grote Dienaar op een laag krukje.

Of de ene draagt een hoge wpelregels en de andere een hoedje van papier. Kortom, gebruik je fantasie! Het spelprincipe is wel een beetje flauw. Als je er de lol niet van inziet om steeds van plaats te wisselen, kan je beter een ander kaartspel pakken. Elke balk geeft de waardering van een site weer.

De Kolonisten van Catan

AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 7. In het laatste gekleurde blokje staat dan ook 7. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen een 7 hebben.

De lege blokjes aan het eind van de balk geven de hoeveelheid spellen aan die een hogere waardering kregen. Het spel is in door Wizards of the Coast ook uitgebracht in een Dilbert-variant: Deze editie telt minder kaarten en is daarom niet geschikt voor meer dan 6 spelers. Het spelmechanisme van De Grote Dalmuti is niet nieuw. Je vindt het spelprincipe bijvoorbeeld terug in het spel Karriere Poker, Hexagames.

Nederlandse spellenprijsMensa Select De grote Dalmuti bereikt de zevende plaats bij de Nederlandse spellenprijs -verkiezing De grote Dalmuti is genomineerd voor de Nederlandse spellenprijs kazrtspel The great Dalmuti is winnaar van de Mensa Select -verkiezing